Monday, December 13, 2010

Argh...saya nak "TUA" dgn suami mithali......

Assalamualaikum...
=)

hye semua..sehat: hopefully semua sihat yer..

uh...hari ni da isnin minggu ke lima... cepatnye masa berlalu..

dan kali ni da 3 kali da aku nk demam nih... aish...
tp x demam2 lagi.. alhamdulillah ...

erm...
tadi kan, kat department, dlm gym.. ade la sepasang suami isteri ni..

oh !.. so sayang menyayang..
kasih sampai mati.
i swear x tipu..

err..

point ckp gi tu?

n pe kaitan ngan tajuk post ni plak?

k..
cam ni al kisah nya...

erm..
tu ialah patient kat department fisio ni,
yg sakit ialah yg perempuan..
makscik tu da 50 ++ kowt,, x ingt la.. n die da kena strok.
dan ibarat aur dgn tebing,
fisio dan strok x kan dpt dipisahkan <<<>

ok2.. balik pada trek asal..

em.. biasa la.. bila da kena strok, sebelah badan aakan jd lemah, tangan keras, x ley lurus, x ley bengkok, mata x ley tutup.. dan mcm2 lagi..

(sape yg ader pengalaman mesti tau)

jadi nya, pakcik ni, wlupun begitu isteri die die tetap syg sgt2,.. x pndg pompuan lain pun, jaga ngan sepenuh hati lagi..

n bg yg x tau tu, strok mkn masa lama gak la nk sembuh....

erm.. tu satu... ader lagi, couple chinese, erm dorg da tunang, then pada suatu mlm, yg lelaki ni accident, traumatic brain injury, ..lg teruk ... berdiri x leyh, air liur pun meleleh2, weakness sume lah, but yg tunang die tetap setia disisi... jaga die, teman die stiap kali dtg wad.. sentiasa pegang tangan lelaki tu, bg support... dan macam2 lagi... so sweet....

huhuu... sgt2 suka...

erm.. lagi ..lagi...

byk lagi....
ada yg suami isteri ni, muda lagi, die bru dpt baby, tp nasib x menyebelahi die, suami die accident.. dan da lama sgt da..
isteri die cakap, dr ank dorg tateh tateh lagi, smpi la skng da ley ckp da, da ley lari2 da, suami die still x fully recover lg.. still on wheelchair..
but sgt2 sweet cos bila ckp kat suami die " syg mama"... t mesti suami die cium dahi isteri die..
ank die pun sgt2 chumel...

suker nye...

jadi..

makanya...

kalian sume.. yg muda2 ni.. adakah buah hati korg jenis yg akan setia di sisi walau apa pun yg akan terjadi kat korg t????


*xde kaitan pic ni ngan entry, cuma nk mintak sponsor bag baru je*

huhuhuuu...


4 comments:

Shey Hemsem said...

nak masuk meminang pakcik tu lah , ehehehe :P

mrsbifa said...

lahai yana..beg ko nape smpai jadi camtu...

Yana KenJa said...

rina: huhu.. da season da bag tuh, lanyak angkut brg berat2 lagu tu la jadinye....

shey: hehe... leyh2, t kita kenalkan...haha=)

L said...

jom bacer n kongsi pndpaat sini http://lolz-l.blogspot.com/2011/01/dialah-idola-kuh.html =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...