Monday, May 31, 2010

sy dpt Award COMEY

Assalamualaikum...
=)
lama nye x celoteh kat sini..
hihi..
k , yana tamo kacau entry ni,
cuma nk g tau, ader org kasi award Blog Paling Comel
kat sayer..
huhu..
laa.a...
nape blog? bkn tuan blog???
huhuuu..
ni award nyer...

comey kan?
siap ader Mr. Teddy lg..
hihii..
award ni di beri oleh


seperti biasa, sebelum nk amek award ni, kena la penuhi syarat2 nye..
aduyai kena wat pantun la..


______________________
______________________

memang aku rasa blog aku comel,
kenape korang jeles ke?


===============================================

dgn tak berpikir pnjg nyer,
aku mengisi tempat kosong:

bukak yahoo.mail ai check my emel,
inbox full! x reti nk delete ker?~
memang aku rasa blog aku comel,
kenape korang jeles ke?


wahahaa...
berpantuh yuh...da lama gile aku tinggal kan dunia pantun memantuh nih..
ishkishk..
keyh2..
sini, beta nk pas kat org bertuah nih:



Wednesday, May 26, 2010

mari menjelaskan hutang

Assalamualaikum...
=)

ok..
sebelum pape...
ni nk bg tau awal2 ni..
AWAS!
entry ini sgt pnjg,
but ku akn cuba ringkaskan..

huhuu..
k, aku nk menjelaskan hutang piutang tag n award je sebenarnye..
hahaa...

yg pertama,...ni da bezaman aku peram kowt..
huuhu..
maaf yer...TIEFAZATIE

"Beautiful Blogger Award"

die anugerahkan aku ngan award ni..
hehe...
2 nd tym dpt..
=)
macey yer...
maaf sbb lmbat jelaskan hutang ea..huhu..
da bebunga2 da hutang tuhh...^_^

haha..
k, yg seterus nye,
award ni dtg nyer dari
(mereka org yg sma....hehe)
sorry Rina, lmbat waat entry, ai bz yu...huhuuu

"Nice Blogger Award"

hehe...sesuai ker utk aku?..haha..
x kesa..terima jer..
k, utk terima award ni, aku wajib jawab soklan2 ni:


1- Apa yg bermain difikiran anda sekarang ni??
aku sangat kenyang...
tp sbnrnye, aku dlm keadaan x de mood. aku x bercakap pun ngan housmate aku yg 2 org ni sjk ptg td..
hurm...
=(

2- Apakah nama samaran u'all??
yana kenja
yana hegeh
yon
yen
nana
errrrrr........bam?
hahahhaa...;p

3- Berikan 3orang yg u'all sayang...
my mom
my dad
my adik beradik
=)

4- Panggilan utk siDIA
b...dulu for hubby, but sbb aku lom kawen ngan dorg, x de nyer nk pgl dorg tuh hubby ai...
so, b for baby la......=)

5- Hadiah yg korang impikan dari seseorang yg istimewa..
rumah banglo 4 tingkat, kete harrier
tu 2 je dulu cukup lah..
hahaaa....
;p
k la...tu mmg sah2 angan mat Jenin, hurm.. nk perfume boleyh?
saper nk bg aku ngan rela hati?
angkat tngan yer...
cm ni --> o/

6- Blog mane yg korang suke visit??
sumer aku suke visit..(ceit...pengampu..;p)
haha..
x la, siyes, aku suka visit sumer org nyer blog..=)

7- Tag kan kepada 15org rakan blogger korang...
yg ni jap, aku nk campur kan sumer skali ngan yg lelain t k...
=_+

k, seterusnyer,
award ini plak di hadiakan oleh


hehe..
"Blogwalking Award"

cam tau2 jer kan..huhu..
macey yer abe Yas, wlupun hobi aku mmg ber BW, tp sbb bz
prac 2 bulan ni, aku pun kurang la sket jogging2 kat blog org..
hurm..
tu yg smakin debab nih
huhuuu...

k, t aku sampai kan kat blogger2 lain, tggu yer d akhir entry ni, aku list kan sumer
org2 yg bertuah itu..
^_^


ok, award seterusnye, dtg dr

sbb die bg aku awad ni ialah sbb aku kuat mkn kateyer..
ye ke?
munglin la kowt~..
n sbb aku wat contest sal mknn..
haaa..sesuai sgt la kan dpt award ni..
haha..


"Kuat Makan Award'

k, sbgi bukti aku kuat mkn, nah..sila la cuci mata tgk pic2 kat bwh ni k...









ok?
cukuple tuh...tamo tunjuk bebanyak...kang bejelan pnjg entry ni kang..

k, finally,
tag ni dtg nyer dr Rina jugak...

1- Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam dari belakang?
sabar je la...
tikam die balik la kalu still hidup lagi...=p
haha....
hurm..tah la...aku pendam je kowt...=.=

2- 6 orang dihati anda?
ermmm..
mak
ayah
wani
alin
kwn2
boifren
tu je kowt...
(skemanyer aku)

3- Anda rasa anda comel?
of cos~
hahahahaaa
^_^

4- Single or taken ?
single. slagi aku x kawen, aku single k!

5- Blog yg anda suka?
seriously,
mesti la aku suka blog aku.....
hahahaaa

6- Adakah bilik anda kemas setiap hari ?
tak jugak...
ikut masa la...tp x de la cam tongkang pecah
hurm...
bilik aku skng yg kat umh tu adik aku yg ki.. aku kan dok membujang skng ni.. tah pe jd ngan bilik tu tah
ishkkkk

7- Lagu terakhir yang anda dengar ?
blow me a kiss

8- Last text message ?
digi:
zan: call balik
celcom:
u hv 4 missed call...bla bla bla...
maxis:
baby: esok cuti ?

9- last phone call ?
baby

10- hari terakhir anda nangis ?
tak ingt ...erm..tp dlm thun ni gak..
tym tgk citer ape tah

11- 5 kaler favourite anda...
purple
putih
merah
coklat
hijau

12- orang terakhir anda berYM ?
adoi....da lama x on YM
ngan syira kowt..
bincang sal nk mintak elaun prac ngan JPA
hohohooo

13- Game yg anda paling suke??
super mario..;p
hahaaa

14- Adakah anda peminat MCR ?
dulu la..
skng x

15- Apakah perasaan anda jawab tag ini?
bila nk habis ni??
huhuu

16- Anda rs tag ni best?
ntah..
xde perasaan ..aku jwb, sbb nye. aku nga lapar ni..
haha

Tag lg 10 0rang..

k, ni jap.

k, td 15, yg ni 10 org kan..
total sumer 15 gak la kan...

haha..
k, korg yg aku tag ni secara automatik nyer dpt sumer award tu, n kna la jawab tag tuh..
^_^

ni org yg bertuah tu yer...



















*siap jugak akhirnye..=)*

update: Contest: AKU DAN MAKANAN ITU


Assalamualaikum w.b.t
=)

hye...
erm..
ni nak g tau..
korg2 yg join contest kat ats tuh,
nk mintak tlg sket,

tlg check nama korg..
kat tepi ni..--------------------->
ader x?.. takut yana x ter-LIST

almaklumla~...RABUN..
huhuuu...

*nama tu ikut nama yg korg guna utk post comment yer*

tlg check yer..lau x de..g tau k..
macey...^_^

yg lelain yg nk join, sila join k...=)

Tuesday, May 25, 2010

bodo!!! tu pun ko nk curik

Assalamualaikum..
=)

hurm..korg ca ner? sehat arini..?
mood? ok? ke k.o?

aku rasa nk mem voodooooooooo
org jer arini

hurm..aku bengang giler la ni kan..
perghh...ley plak kan..

aritu A punye ilang...2 lak tu ko curik....

pastu umh puan M plak yg ilang..die ltk kat luar kan..so nk wat ca ner..x ley kater aper ar kan...

ari ni smpai turn aku plak..
x ley bla..
aku letak kat dlm rumah.!
kat dlm bilik!
ko g bukak tingkap pastu ko capai pki aper hah???
bodo betol lah...
BRA pun ko nk curik ker?????

hoi..!!!!!...ni yang wat aku hangin ni..berani betol...
sidai kat dlm rumah pun ley hilang...BONGOK giler..
ni yag wat aku rasa nk voodooooooooooo je kan ko ni kan.....

aku sidai kain burok kat tepi dapur tu x nk plk ko amik kan...!!!!

sluar yg gntung kat tingkap ko x nk gak kn??!! lg snang ko nk capai yg tu kan...!!!

ko curik org punye byk2 ko wat per hah..

ca ni nyer manusia pun ader ker??
psycho giler...

perghhh...
seb baek yg ko amik tu bra murah jer...*SCARLET* gak tuh..uh...
lau pierre cardin aku yg hilang siap ko.!!!...

*untung* aku x pki mhl2..
x mampu..huahuahuaaaa...

mati la ko
mati la ko
mati la ko

*pic ihsan pakcik google

geram nyer aku...!!!

Sunday, May 23, 2010

Award...=)


Assalamualaikum
=)

k, award di atas, di beri oleh org ni:


terima kasih byk2...

"sy sgt menghargainyer, wlupun sy rs sy terlalu mentah dlm dunia blog ni berbanding org2 lain yg lebih creative dan lebih hebat dr sy. tp pape pun..
TERIMA KASIH
byk2 yer...=)
MR.EDDY..
=)"

wah~..
ucapan yuh...
hahhaa...
k, k..
meyh nk story sal logo tuh..
"Mr.Eddy, mintak izin.... i copy paste ea"

:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.


MR.Eddy ckp, sampaikan kat 5 org...
jd, dgn ini..
se ikhlas hati sy smpai kan kat mereka2 ini..



*klu korg da dpt, korg kena terima gak...hahaa..*
err lg 1...
*klu nk amik award, g amik kt pge mr.eddy tu ea, x reti l cane nk masukkn box yg ader coding tuh..huhuuu*
maaf...maaf...

semua perempuan cm ni ker?

Assalamualaikum w.b.t
=)

ok, ni entry pendek..
sj nk post bende baru..
memandangkan kebizian yg x menentu ni
so susah sgt aku nk bls tag n award dr korg sume..
maaf yer...
=.=
aku jnji aku bls bila ader masa sket...
ok?!

hurmm..
aritu kan..
lam fon,
ader org tu ckp cam ni kat aku..

" perempuan ni mmg,
bila org suka kat die, bkn nye reti nk hargai,

org yg x suka kat die tu la yg die
sebok nk kejar n syg"


gitu?

sumer pompuan cmtu ker???

Wednesday, May 19, 2010

imanina cute giveaway

Assalamualaikum..
=)

haii semua..
sihat?.
sy x sihat..sakit pinggang lorrr..lama sangat baring n tido ats toto x empuk nih..
huhuu...
xper2...kejap jer..

k, kali ni aku join give away..
wahh...
first tym ai join give away!!!!

reason nk join: sbb nk menang perfume..
hehee....

ni tuan punyer blog:

comey kan baby tuh..
huhuhuuuu..
^_^
siyes teringin sgt nk ader baby..
hahahahahaa...

senang jer nk join,
click [sini] utk detail k,

*click pic baby tu pun boley...=)

tp cpt tau...
tarikh tutup 20 hb mei..huhuuuu...

k, ni pic famili ai...
huhuuu
sorry tukang tgkap pic nih die g baring2 lak ats
tanah, dats y kitorang pndang tempat len sbb tym ni mmg nga tgk main camera..
hahahhaaaaaa....

pe salahnyer kan...=)

k, ni yg ai tag utk join skali k:

eira
tiezfazatie
wani
zeyy
maisarah

Sunday, May 16, 2010

Derita Merindu

Assalamualaikum..
=)

penah dgr lagu
derita merindu-ahli fiqir
td dgr n first tym hayati..
sblm ni dgr sesaje n mmg suke lagu ni..
tp sbb td nga layan perasaan..
so ter-mendalami maksud lagu ni..
so ...just nk share ngan korang..jom...
layan jom..
hayati lah k...
lirik ader skali.
ENjoy=)




(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Eyh! knape ader lelaki nih!!!

Assalamualaikum..=)

da lama rsnyer x juget2kan jari ats keyboard nih.huhu...
ahah..td (sabtu) kuar merayap kan diri...
kuar dr tasik putri nih..
pas seminggu kena kurung lam hospital, akhirnye dpt gak merayap hari ni..
huhu...7 minggu je lg..YES!...
=.=

k, seperti biasa...bngun lambat la td pg...akibatnyer kol 2 baru nk gerak kuar...
perabis kol 4 baru sampai dpn kaunter tiket GSC tuh....ayoo..ramai nyer org...
kitorng pun niat hati nk tgk NIGHTMARE ON ELM STREET tuh..
but mmg sure seat dpn..(itu x kesah sgt sbnr nye)
tp sbb kena duduk besepah2 so mlaslah...
so..kitorng pun tgk la citer ROBIN HOOD..ok..not bad...seronok citer tuh...
*tu je la yg aku ley komen*
hahahaaa....
x_X"

k, beralih pada tajuk entry, sbnr nye, aku nk ckp ni, kan komuter ader koc khas utk wanita kan..
so td g Mid ngan senang ati nnyer aku nek la koc tuh
*x pasan pun aku masuk koc wanita tuh*
X PINK pun????
mmg koc x kaler pink ea?
iskiskisk...*jakun* aku nih...
=.=

tym pergi tu mmg x de la lelaki, melainkan adik2 je...dorg ngan mak dorg, so mmg x kesah la....
budak lelaki bwh 12 thun mmg ley nek koc tuh kan?*ni aunty yg duk sblh aku ckp la*
aku pasang telinga je die nga borak ngan org len..
aku dok kaco budak lelaki umor 7 tahun dpn aku *mmg x de keje*
but die sgt nakal+petah+bijak lak tuh...
huhuuhuuu..
eyh +CUTE hahahaha
=)
tym ni mmg ader staf2 dr KTMB jg pintu masuk koc tuh, so yg lelaki dewasa yg ter nak masuk mmg die halang la..so masuk koc yg laen

*dlm hati aku pun ckp la: owh...bagus2"*

tp tym balik td..
nape da bercampur2 nih???!!
x de sape pun jg.
ishkk...lelaki2 dlm nih, x reti nk baca ke tulisan atas sticker tuh..
kan die kata
''untuk wanita sepanjang masa"
"for ladies only at all time"
ader tulisan cina n tamil skali kowt lau x salah mata aku..
huh???

so pe kes????....

ps/ mggu ni dpt 5 kes jer...=.=

Thursday, May 13, 2010

kerja itu sgt letih

Assalamualaikum.=)

hye..slm sumer..
sy skt pinggang ni..huhu..

kerja penat la..waaa...aku rela belajar..
*tp bosan lak lelama..
ades...
menghitung hari je skrg ni..
bila la nk habis praktikal nih..???
ishkishkishkk...
x smpi seminggu pun lagi..
hahaa..
teruk aku nih..
erm..bkn x best.BEST!! SGT SGT..
but letih la..
huwaaaaa....
2 bulan keje x de gaji tuh..
ishkishkishkk..
tp mmg byk sgt bljr...
x rugi pun...
hands om..
uh..takut la nk handle case neuro..
wat asa ni dok kat bilik electro jer utk 2 miggu..waaa..
harap2 berjaya dgn jayanyer..
^_^
tamo fail..huhuuuu
x_x

Monday, May 10, 2010

malam pertama

Assalamualaikum w.b.t
=)

erm..malam pertama..
berdebarnyer rasa..
takut nk hadapi hari esok...
ya!,..
hari esok..
tatkala sang suria mula memancarkan sinarnyer (ishkk....pekena aku nih???!!!!)

uh..lupakan esok. citer sal malam pertama ni dulu..
menakutkan la....
gelap..
sunyi jer...
kiri kanan...
atas bawah.. sumer nyer benda yg asing...
x biasa nyer..
uh....
x biasa lagi dgn dunia baru ni..
=|

sgt takut...
hurmm....
rmh sewa...

aaaa...esok da mula praktikal..
uh...clinical..silap plak...

sgt x bersediaa....
cam terlalu awal jer rasa..
waawaawaaaaa....x_X"

ca ner nih????

ps/ batu minta maaf kalu kunjungan korg batu lambat balas...
batu cuba balas yg terdaya jer..
maaf yer....
X_X

Saturday, May 8, 2010

dpt AWARD ni..=)


award di atas, di beri oleh org di bawah
=)


thnx yer..sy sgt TERHARU...
x_X"

^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...