Wednesday, December 7, 2011

ragam manusia

Assalamualaikum
=)

hye hye...

cuba perhatikan keadaan sekeliling.
(tapi kalau korang seorg je manusia dlm bilik, x ley la)
sbb bende2 x bernyawa x de kaitan dalam cerita aku kali ni..

=)

manusia...
ader macam2 ragam manusi..
if korg ader di suatu tempat yg penuh dengan manusia.
cuba ambil masa untuk cuma MEMERHATI...

tak perlu berkata2..
cuma perlu memerhati ..

x kira sama ada kat pasar, dlm bus, dlm tren, kat kedai makan, kat tandas awam, kat kelas n mane2 sahaja yang ader byk manusia.

setiap tingkah laku manusia, gelak tawa, perbualan, gurau senda, dan termasuk juga manusia2 yg sedang sibuk dengan diri masing2, buat kerja, asignment, main game, sms, jawap call, online facebook, lyan mp3, melukis, or apa2 sahaja...

dalam x sedar, dorang semua ader reaksi muka masing2, yg menunjukkan apa yg mereka sedang rasa dlm reaksi muka mereka..

tak kisah la sama ada ketawa, sedih, terkejut, gembira, menyampah, rasa x percaya atau apa2 sahaja, termauklah org yang tengah kesakitan( period pain, sakit kepala, demam, sakit perut, sakit gigi dan lain2...)

seronok tengok ragam manusia,

seronok jadi pemerhati...

bagi aku, tu adalah saat dimana seseorang tu betul2 menunjukkan diri diorang yang sebenar. x mungkin org akan jadi hipokrit pada diri diorang sendir..
ye ye..
aku tahu, itu adalah mungkin,
tp di kebanyakan masa, manusia sentiasa menunjukkan rupa luaran mereka yang sebenar bila mereka x sedar..
hahaha..
(x de nilai sastera langsung ayat aku)

auuuchhh!!..
dan dalam x sedar aku kena cubit dengan manusia yg bernama Ager, sbb nye, aku x buat keje but buat blog nih...

n n n....

nak sampaikan berita gembira...

alhamdullillah, murah rezeki.. payment masa wat projek dashboard, clt n yellowstone hari tu da dapat.. walaupun lambat (3-4 bulan kena tunggu) but payment ni aku dapat di saat aku betul2 mengharapkan ader duet seguni jatuh dr langit.!!!!

sy benar2 pokai ! huhuu..

alhamdullilah.. ley la wat beli gula2 n bayar hutang2 bil broadband tuh.. hihii..=)

sbb kan.. nk harap duit dr nuff, lamaaaaaaaaaaaa sgt2.. ye la.. aku bkn aktif sgt blogging da skrg.=)

ok la tuh kan..
lau campur2 dut nuff, churp2, says, paypal ader la lam 100++.. but, tu biar kan beranak pinak dulu...

da lama sgt x rajin post says n churp2 tuh.. huhu..

k la..
nak sambung wat keje..


see you..
bye bye..

=))


3 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

biasalah kalau rasa sakit hati dengan manusia.manusia tu tak perfect

eRiNsZ said...

jom join contest senang kat blog erin:

http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

yang lain pon jom join

Cik Firus said...

hai.. jom baca latest update cik firus http://yanaalias.blogspot.com/2012/01/free-demo-bio-rejuv.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...