Monday, April 30, 2012

hanya cinderella yg paham

Assalamualaikum

hye hye...

hurm.. da 7 minggu da kat kuantan nih. kejap je kn? pejam celik, pejam celik, da 7 minggu da.. so tinggal lg 5 minggu... 5 minggu utk harungi hidup sbgi pljr praktikal kat sini...

sepanjang 7 minggu ni, apa yg aku rasa? apa yg aku belajar? apa yg aku dapat?

first, nk ckp belajar..? huh... x byk... x tau kenapa. slh diri sendiri or slh org lain? adalah x mungkin utk aku menyalahkan org lain kan...

second... perasaan kat sini sgt x seronok.. x seronok sbb kat sini sgt2 la BIAS BIAS BIASS!!!!!! mcm ank tiri je duk kat sini.. dibanding, dibeza.. sentiasa ade kesalahan yg nk di cari.. segala pendapat x diterima..
rs cm....nk mencarut pun ada..

kdg2 x pasti sama ada kesabaran ini satu kelebihan atau satu kebodohan.

ssh nk ungkap dgn kata2..
utk bg org paham mcm mane keadaan aku skrg ni..
mmg..
mmg kenyataannya.. hanya cinderella yg tahu betapa sakitnya jd anak tiri...

nk melawan, takut dikatanya biadap, bila x melawan, mkin menjadi2 plak perangai...
asik tau nk kondem org..
megajar tidak..
observe cr kerja pun x terus nk ckp yg org x de skill la.. x bgus la... bla bla blaaa...

aku blh terima teguran yg membina... tegur mne yg slh, n perbetulkan.. ni x.. semua di anggap slh.. nk betulkan kn.. langsung tidak...

nk tgk muka die pun aku da naik menyampah...
nsb baik je die x de minggu nih.. amn dunia...

n lg.. tgk la t bila ank2 emas dorg da x de..
aku mmg tunggu sgt saat tuh.. saat nk buktikn yg kitorg lg bagus, kitorg punya clinical reasoning lg kuat.. mmg kitorg admit, dr segi skill mmg kitorg kurang.. tu la guna nya p praktikal..!!!!!
utk belajar !!!
apa ke ***** nya x tahu tujuan praktikal..

nk harap kn student yg dtg tu mmg da perfect ke?

x ley nk kata apa.. org tu mmg perangai mcm tu.. bodoh sombong. susah nk terima pendapat org lain. ssh nk   admit kesalahan. hanya tahu menyalahkan.

berlagak pun ade gak aku tgk kdg2..

byk lg peristiwa2 yg buat aku sakit hati.. tp aku diamkan je.. nk luah x dpt. .

peah ooo peah.. kalau la kita dpt berjumpa kan.. aku cite sume nya t..

3 comments:

Mohd Echizen said...

kamu kalau ada masa, sabtu ke ahad ke, jom la kuar jalan2 ke, makan2 ke..

sugar2 kapas strawberry said...

kat kuantan ke? jom jumpa...hehehe

ralphrazaq said...

ok..sabtu ni kau balik kan? nt citer ok..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...