Wednesday, September 22, 2010

huru hara haru biru

Assalamualaikum..=)

hurm..
da lama gt rasanye x luangkan masa kat sini..
mmg gt2 lama rasanya..

bkn apa..bese la..
alasannya..SGT2 SIBUK..
em..

sy demam ni..
x sehat badan..
tp puas ati da dapat berpeluh 2 hari ni..
pagi tadi baru pas berkebun sesambil bagi arnab makan..
hahaha...
comeey arnab tu..dari pagi sampai kol 11 -g td keje die aek makan je..

em..tapi x pe la..die teman aku wat keje..
keje2 bekebun...cam bee..cabut rumput, buat batas, gembur tanah, pindah anak pokok..
hehe..
cam pekebun sejati x?

erm..byk bende da berlaku ni..
first)
my buah hati sayang intan payung tu da kena buah karang..
x pepasal je da sakit.. tu la..org suruh minum air byk2 x nak..

pastu sejak kebelakangan ni asek cakap sal mati je..ishk...rasa nk lempang2 je mulut tu..
kang lau pape jadi kat die ..sian la kat mak die..kat adik die...n kat aku sekali..
die tu da la ank lelaki tunggal..
ayah die da meninggal..hurm..
besar tanggungjawab buah hati aku ni kan..

second)
masalah betol la bila ader org yg terasa lebey nih..
lantak lah..aku cakap ape yg aku nk cakap..better lepas kat khalayak..general..x tujukan kat seape...cuma sebagai nasihat umum utk semua org..tapi sape yg mkn cili tu, die la yg terasa pedas..
so , pe aku boleh wat kan..dah mmg itu kenyataan..
cuma satu je la aku nk ingtkan..
"JANGAN SAMPAI AKU BERPALING MUKA BILA TERSEREMPAK"

itu mmg tandanya.."AKU MMG DA MELUAT'

as a man, aku cuma nak ko kotakan ape yg dah ko cakap kan.

agak2 ar ikit, lau nak usung anak dara org tu kehulu kehilir macam bini ko..pikir2 la pe org sekeliling akn kate..

aku yg tinggal ama mmg x de hubungan darah pun, cuma sebagai kakak.. and background family die yg macam tu dan korg pun yg sememang nya ade ilmu agama yg tinggi lg dr aku ni, aku harap korg bawak2 la insafkan diri tu..pikir pe sebab nye org boleyh naik angin..

makin bg muka..makin naik lemak

"aku mmg da malas nak amik tau hal korg"

lantak la pas ni pe nk jadi..aku byk simpan, tp bila once aku da luahkan..ko jgn harap aku akn ulang balik pe yg aku kata..x kan ku tegur lagi pas nih..

aku cuma tgk je la pasni..mingkin seminggu 2..sebulan 2 ni korang akn insaf jap..tapi aku nk tgk ampai bila ko leh kotakan apa yg ko katakan kat aku tuh..

-enD-tamat cerita bosan hal rumah tangga org itu~

*maaf la wat yg x paham, saya ni cuma meluahkan rasa kesal dalam hati ni je..huhu..

3rd)
sy da terasa ke-pokai-an semakin melanda..
huawaaaaaaaaaaaaaa...
*nagis*

nangissss*

nangisssssssssssss*

penyesalan yg x udah..
ni la akibat nye boros berbelanja..
seb baek la hari raya..dapat gak la collect duit poket utk bulan nih..
huhuu....

alhamdulillah.........

ke-empatnye..)
aku rasa aku da gt2 gemok dan buntal raya nih..
haha..makan bayk sgt..
aku x maw letak pic raya tahun ni cos aku rasa muka aku sgt tembam...
=_=

hurm...
mau serius sgt2 nk turun kan berat badan..semalam da start jogging da...
hari2 mau kena joging n wat sit up...mau bikin rata sama ini buncit punya perot..
hahaa..

aku kena gak kurangkan berat badan nih..lau x t baju praktikal x muat...hehehee...
bahaya2....

=)
mau iklan kan pic ape ye kat sini???

hurm...
ini boleyh ka tidak?
V
v
v
v
v
v
v
v

pic kucing gemok aku nih..ngn adik sepupu...kucing ni ikut lek kmpg aritu...
ishk2....terus jd baik sampai skng..haha..bgus betol...=)

2 comments:

.s.o.f.i.a. said...

aku tatau nak komen pasal 1st case ka, 2nd case ka atau gambar kucing tu...... so aku diam jer la, tanak komen..... =)

mizz sue said...

sudah sudah terjah blog ni jom join

http://suhaidasupalio.blogspot.com/2010/09/peraduan-memori-di-pagi-raya.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...