Tuesday, February 1, 2011

colmar tropicale - bukit tinggi

Assalamualaikum..
=)

woohooooo... percutian yg sgt2 mereleasekan tenion tapi penuh kesejukan..
hahhaaa...
slack dtg tym ujan da... kalau x, lagi best..ley jalan2 kat macam tempat kat sana..

eyh2.. pe kes ni, intro x de terus jump g conclusion?..

...................................ok..ok...
let me start from the beginning...

mulanye cam ni, last week, sabtu n ahad, aku n geng2 fisio part 6 uitm puncak alam..(hatta x kesemuanya telibat) telah berkonvoi secara berkumpulan ke bukit tinggi...

total sume 21 org, kereta 5 kereta...

sgt seronok ok kat sana.. pemandangan sgt2 cantik.. yg kitorg pergi ni die ala2 french style...
so mmg agak cam ley poyo nk kater ader kat oversea la..
ditambah lagi dgn kabus yg menyelubung tu. mmg kalau pki kot bulu2, menambahkan lagi keyakinan org yg kite nk kelentong tu...

k, antara aktiviti yg boley dibuat or tempat yg boley dilawat kat sana ialah:
♥ rabbit farm
♥ botanical garden
♥ tea garden
♥ trekking
♥ paint ball
♥ horse riding
♥ japanesse tea art
♥ golf
♥ indoor games cam pingpong, squash, bowling, snooker and also archery

nk ketempat2 ni, jgn risau, ader shuttle disediakan...

mknn kat sana saya x tipu, mmg mahal..(bg insan x berpoket tebal cam saya la kan)

tp sbnrnye xde la mhl pon.. standard ar tuh...

n pastu, ader persembahan dar russion soulette...(sgt sexy) huhhuuu...
ley enjoy performance sesambil cuci mata..hahaa...

lagi ape yer... erm....
errmm.....
aaaaa...... tgk gambar je la... hahahhaaa......


landing2 sat ats jalan.... seb bek je x kena langgar lori
ni, sesampainyer di colmar tropicale

ni mr. lonely clown yg sgt peramah.. huhu..
mintak la pape jenis bentuk belon pun, die meti buat.. ♥
ni kat rabbit park.. ader rabbit dlm tu sbnrnye, tp dorg da gnti, so rabbit2 tu sume lari
rabbit tu kita boleyh sentuh, belai, bagi makan kecuali jgn angkat..
selain rabbit, kat tepi2 tu ader jugak binatang lain, antaranye keldai..
ha, keldai yg ni suka senyum telebih peramah.. ni la akibatnye kalau tym pose tetiba keldai tu nk gesel2 kat kite...
boleyh belai2 keldai ni, ley naik keldai kowt? horse riding ader, tp keldai??...errr ntah le.. x sure
ni pelanduk ..pun ader jugak...

turun tangga ni dpt jumpa kolam yg ade swan besau...
ader 2 ekor putih n 2 ekor itam.. hati2, die mematuk..huhuu..

menunggu shuttle...20 minit sekali...

colmar tropicale dr tempat menunggu shuttle..tgk la kabus tu..

ni indoor games...
pingpong
bowling
archery

and balik dr indoor games, ari pun da mlm...

ni dr hujung jambatan di mlm hari
dr hujung jmbatan di siang hari

bergambar dgn kekasih hati jap
yg ni antara hidangan buffet.. rm52.90 satu kepala..
mkn la .. 2 3 jam pun x pe....
ni kat japanesse tea art.. ley sewa kimono, byr RM 20, ader org yg tlg pakai kan.. ley posing2 selama 15 minit...huhuu..
yg mcm castle kat belakang tu, pakcik driver shuttle tu ckp, tu nk wat hotel 5 star,
still under construction lagi.. tp siyes ckp, mmg GAH gitu...

yg tepi aku ni ialah wishing well.. ley la buat hajat kat perigi nih.. (tahyul2)...;p
belakang aku tu ialah menara yg ley naik sama ada guna lif or tangga.. kat ats tu, kita ley view 1 kawasan dr utara-selatan-timur-barat.. sume boley nmpk...
night view dr ats menara..
view dr ats menara di siang hari
utk kenang2an, ley la wat aktiviti mengecat ni.. hihi.. ley beli mcm2 bentuk n design, pastu warnakan.. harga, ikut design yg dipilih... cat disediakan, n cat la ikut kreativiti masing2..♥

1 comment:

Cik Shiqa said...

best.. shiqa pun dah g. tapiii paling x leh lupa saat naik lori ( lori ke?hehe) naik ke tmpat japanese tu. gayat gilerr seyh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...