Tuesday, November 2, 2010

cantik itu cantik la~

Assalamualaikum

=)

hye...hurm..aku x mau jdi org yg bosan.. haha..

erm...

*sgt x de kaitan*

keyh, perempuan cantik..

siapa x mau jadi cantik...ala..lelaki pun nk nmpk cantik...
cantik n kacak..~~ same la tu maksudnyer..

sape x nk nmpk sempurna kan..
tp,
apakah maksud cantik itu sebenarnya???

lain org lain la pandangan..dan aku mmg malas mau google or bukak kamus dewan..

hurm..

refer pada page facebook aku pun,,

yg kalu dulu dikenali sebagai "yana kenja" but now da tukar ke
"cik norliyana ibrahim"
disebabkan aku da x kenja...and aku da rasa cukup poyo nk letak CIK kat depan tu..

=))

x kesa la kan, rmi je org guna nama pelik2... nasi goreng ikan masin la, kayurapuh la..mangga patah la... dan mcm2 lagi la kan...

*eyh2, da lari topik...

hurm...

i just wanna be
*RICH*
*FAMOUS*
and
*BEAUTIFUL*

hate me?
URwelcome


itu, ayt di atas itu la merupa kata2 aluan dari aku utk sesapa yg singgah page aku..
hehe...

mau la..
kerana aku bukan cantik, aku bukan kaya, n aku pun jauh dr famous...
huhu..
angan2 mat jenin je la...

tapi seriously..sape n nk jd cantik, kaya n terkenal...
maksud terkenal bg aku bukan la jd top star kuar masuk paper..
just, cukup la org nmpk kita wujud..

penah x korg sedar, kdg2 kita x pernah perasan org2 disekeliling kita, melain kan kita kenal die?

contoh la:

kita admire sorg mamat ni...mmg sempurna lah..
but die da ader GF...
kita kenal Gf die tu atas nama je la...
bukan kenal as a kawan...
but GF die tu x kenal kita pun, and lebih malang la lau mamat tu x penah perasan wujud kita..

err...*aku da rs cam terlari sket*.

but, korg paham kan.. aku nk jd cam awek laki tu, org ramai kenal, walaupun die x kenal org..
hahahaa...
*tp aku x mau la terkenal sbb BF aku yg meLetOP*

mana perempuan yg x obses dgn cantik?....

ok..kalau kat bndar,..segala macam produk kecantikan nk di try..
n lau kat luar bandar, mcm2 jamu, n mandi bunga segala pun ader kan..
sumer utk menyerlahkan kecantikan diri...

*kat bndar pun sama gak..ader je jamu n mandi bunga n mandi lulur n mandi susu segala~*

kita x ley nk lari dr cantik...

ok... sapa yg x nk nmpk cantik tu, hak dorg la..
yg aku tau, t start sem depan, aku mau start mkn kolagen..
biar cantik luar...cantik dalam....
kalau kaya..inner shine tu pun aku nk telan ...
tp tu la..bajet melimitkan aku punye perbelanjaan..rasa cam nk wat part tym je..huhuu..
erm..

satu lagi.. gemuk atau kurus..ada kaitan ngan cantik tak?

bg aku JELAS ADA..

kurus sgt x cantik.. n terlalu gemuk jugak x cantik..

and aku mmg jelas kategori GEMUK ok.. sbb tu la aku mau kurus..

lau x kurus pun, aku x mau ader byk lemak2 lebih kat pinggang ni..
aku suka nk kurus..but aku malas nk menjayakan nya..hahaaa...
hurm...masalah kan..
kalau kurus, body shape cantik..*?bukan la mau tunjuk* but satu kepuasan utk diri kita kan..
lau shopping, x ya nak ader masalah ngan baju..mcm2 baju boleyh beli.. x ya nk riau XMUAT...
hurm....baju utuk org kurus pun cantik2..
but bukan la org gemuk x boleyh nmpk cantik..
tp cam.. terhad la...x best..x best...
and bukan ke..

perut buncet itu sarang penyakit????

aku rasa pernah terdengar or terbaca kat mana2..
but can not remember where...

tgk la..
i try my best..

aku ingt start praktikal ni, aku nk cuba cut nasi dari menu, aku nk subtitute carbohidrate dr nasi dgn bnde lain... roti or aku mungkin kurg kan jumlah nasi tuh....

*ayah kata aku gemok*

=((

*ayah tu yg boncet, perasan kata diri sendiri maintain*

=))


and lagi satu, kulit.. kulit aku da sgt gelap da sekarang..
punca: blaja memandu tgh2 hari buta..uwaaaa.....

camana aku tau aku da gelap:
first, bedak muka aku mmg da sgt ketara jauh lari dr ton warna kulit aku yg asal..
n second: kalau dulu, warna kulit kat tangan aku ngan ager lebih kurang je.. but now.. oh no ! da BURN !!!!.. kalah zanaaaa....uwaaaaaaaaaa.....ade line yg sgt ketara antara lengan ats siku n bwh siku....=(( very not nice to see...

and..sem depan aku da plan nk beli portable punye mein jahit.. aku nk belajar menjahit..nk design baju sendiri..
woow weee... wuuuuu......

sgt terpengaruh tgk fashion show n project runaway...

hihii...
wat eva la kan..x kisah..

ok..sekian ...
*ini versi cerita cantik luar*

dalaman...
tepulang pada individu...
org yg cantik luar, x semestinya cantik dalam...
n yg cantik dalam..x semestinya cantik luar..
dan aku..
mahu keduanya...

=)


4 comments:

FyZa said...

uish pnjngnya entry..seimbangkan kecantikan luaran dan dalaman...baru la namanya btul2 canti..kan..hehe..;)

NuR 'aQiLaH said...

betolbetol.

kuros je mesti nampak cantek :(

Ullyana zaidy said...

cantik itu subjektif... :)
sume manusia cntik2 ...
cume depends pd mata yg memandangnyer .... Chill..hee

Siti said...

yup, cantik luar dalam tu yg penting.. ;)

pssttt.. saya dah tag awak! jgn lupe tgk ye? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...