Sunday, November 21, 2010

seminggu 7 hari..cepatnye masa berlalu..

Assalamulaikum...

=)

hari ni hari Ahad.. slmt pagi semua..

senyum ye.tamo masam2 muka..

Ahad lepas aku baru je dtg melaka ni, ready for clinical placement kat
Hospital Melaka..

and now tetiba da habis seminggu..huhuu..

rasa cepat je masa berlalu..

dalam masa isnin-jumaat tu, da macam2 perkara da berlaku..

hari pertama masuk keje je kitorg berlima da kena warning awal2 apa yg patut n x patut di buat..

no *hanky-panky* with my stuff, my patient..
no huhahuha kt dlm dpartment..
no ketawa tekekek kekeke..
no duduk2 saja2..o ituu...no ini...
no bla bla blaaaa.....

byk sgt pantang larang n undang2..
but, kalau x mau fail clinical ni, jgn le wat hal kan..huhuu..

ye ar... x ke naya kalu mau repeat..lau stakat seminggu je placement, x pe la...ni 2 bulan maaaaaaaa...x daya den nk ngadap 8 minggu lagi utk clinical ni....

urm..utk minggu ni.. aku nek wad..wad ICU, CCU, BURN, MEDICAL ngan SURGICAL..
leyh kata sume lah..hahaaa. wad Haemodialysis pun g gak..
macam2 patient da aku jumpa....seronok la.. Pn. Suriani sgt baik, cool and relax je keje ngan die....

kalau kat department, aku cuma tolong2 je sbb bukan turn aku lg jg bawah, but da dapat la gak 3 kes back pain...

nex week akan ada 5 org budak dari MAHSA masuk..ermm..seronok rmi org, but payah nk kena rebut kes la...
da la kitorg ni nk kena cukupkan quota at leat 4 kes baru, n 6 follow up..
n next week gak fisio sini rmi yg terlibat dgn paralimpik, so x ramai la patient..haishhhh....

hurm.. semalam da g pusing2 melaka jap...
da tgk Harry potter and the deathly halllows...
BEST BEST BEST...

tp ni part 1 la..

ishkishkkk..
x sabor nk tggu part 2.. da beso da adik adik ku ini..hehehe...


jom kita beramai2 bawak ank2 g tgk citer ni..
hehe..

teringat kat budak kecik blkang seat aku, asek tanya je mak die..
mak kenapa die jerit..?
mak kenapa die tuu....??

mak die sakit..eyh mak die luka..
mak darah tangan die mak...

macam2 lagi..

tp best kan?...
hehee..

selamat bercuti semua..

=))

4 comments:

puterihannan said...

HARRY POTTER THE BEST!!!!

p/s: boleh tak nk citer HP nih smpi 10 episod lagi?? :D

L0veLinkz said...

tingkatkan backlink dan visitor hanya copy paste banner sahaja dan simpan di blog anda....hasilnya nantikan ...
kalau rajin x plore banner kat bawah post dalam blog tu....satu persatu masukkan backlink....try la...thanks...

efyna.pinkladies said...

dah lame tak singgh sini.. heee

tot tot kecik said...

salam..

ooo seronok2 bile berhadapan ngan patient kn..?walau tot xtau perasaannye tp mgkn bg korunk itu kot feelingnye...
heh ntah la.. :p


harry porter best..but will miss dobby yg cute.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...