Sunday, June 20, 2010

Sushi King itu HARAM?

Assalamualaikum
=)

hye semua..
k , lompat lompat lompat
terus ke cerita...

td usha Faiz nyer blog

pastu nmpk entry ni:

"Kami Tidak Pernah Dpat Status Halal-Sushi King"-nk cerita pnjng g tgk blog die.


benarkah????

k, cuba baca ni...


Answer:


kesimpulannyer?

renung2 kan....~
x_X"


11 comments:

Nurul chumel said...

alahai..dah la i ni peminat no 1 sushi king..hmm... T,T

zulkbo said...

elok la tu..
saya mmg tak suka
makanan tak masak ni
---------------------

Salam bertandang
moga kita semua
di berkati Allah
جزاك اللهُ خيراً‎

NuR 'aQiLaH said...

aaaa tidakkk !!
saye shuke sushi..wuu

Yana KenJa said...

kena tukar selera ar pas ni....=)

x pun, blaja wat sushi sendiri..hehe...

sugar2 kapas strawberry said...

Mmg x halal.

my fren said nasi dia nk buat sushi tu dia rendam ngn sakei.sejenis arak

Mardhiyyah Ridzuan said...

Sadly bagi sape2 yang suke makan sushi kan...kan..kan.
But saye dah tahu mende ni lame dah since berkawan dengan budak2 bi0tech. TU p0n dpt tahu fr0m seminar halalbi0 in usim. Basically orang faham source of the food (pork) sahaje yang haram. Tapi kita kene teng0k jugak alatan yang digunakan tyme chef die nak masak, nak2 if barang from luar negara banyak yg build from barang2 yang xhala. As an example, bulu berus luar negara m0stly xbleh guna. =)

Zamz said...

sib baik tak minat mkanan jepun nih

rina(mrsbifa) said...

NASIB AKU XPENAH MKN KAT SUSHI KING..LUYERR..XRETI MAKAN..HUHU~..

hudhud said...

oh nooo, i selalu gila makan kat sushi king :((

Yana KenJa said...

kena tukar selera la plak pas ni....
=)

Mardhiyyah Ridzuan said...

yup2!!!tukar selera j0m!!!
ahahah.....

@yana: susah t0w x nak buat sushi sendiri..guys sesuai..die jadik kemas n gulung cantek jeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...